Een Travellerspoint blog

Dag 16

MT Rushmore, Crazy Horse Memorial and Custer State Park

sunny 32 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag zijn we onze dag begonnen met een bezoek aan Mount Rushmore en we zouden onze dag hier ook beëindigen!
Mount Rushmore is beroemd, voor diegene die dit niet zouden weten, door zijn berg in the Black Hills waar de hoofden van vier Presidenten van de USA uit graniet zijn ingehakt. Deze Presidenten zijn, van links naar rechts op de foto's, Washington-Jefferson-Roosevelt en Lincoln.
Keystone_012.jpg
We hebben daar een rondleiding gedaan onder leiding van een Park Ranger die ons leidde langs "the Presidential Trail",een weg langs de hoofden van de Presidenten. Deze Ranger vertede dan alle belangrijkste zaken over het hoe en waarom van het maken van dit reusachtig beeldhouwwerk.
De inkom was trouwens heel presidentieel met langs twee kanten zuilen met vlaggen van alle staten van America.
Keystone_053.jpg
Daarna zijn we naar het Crazy Horse Memorial gereden, datgene dat gisteren in het water gevallen was.
Zoals al verteld zijn ze al sinds 1948 bezig aan dit beeldhouwwerk en het is nog steeds niet af. De reden hiervoor is dat de eigenaars dit willen doen met eigen geld, dus geen geld van de regering. Eigenlijk is alleen het hoofd af en zijn ze nu begonnen aan het paard. Het daarbijhorende museum was ook heel mooi met veel Indiaanse wapens, maskers, kledij, juwelen etc...
Er liep zelfs een heuse indiaan (Lakota) rond die zelfs mee op de foto wou.
Keystone_060.jpg
Keystone_104.jpg
Aan de ingang van het visitor's centre staat een beeld van hoe het zou moeten worden en ik moet zeggen, der is nog veel werk aan!
Keystone_093.jpg
Na deze duik in het verleden terug naar het heden en de natuur aangezien we doorreden naar Custer State Park. Dit park is beroemd om zijn mooie wegen door het park met name twee : wildlife loop road en needles highway.
Eerst maar de wildlife loop road gedaan want hier zouden we ezels en bizons moeten tegenkomen en hoe!
Na een een kwartiertje rijden stonden er plots 2 ezels op de weg die een kijkje in onze auto kwamen nemen. Na deze leuke ontmoeting en verder nog enkele ezels te hebben ontmoet stootten we op een hele kudde bizons die de hele weg versperden. Een grandioos zicht en adembenemend schouwspel! Na deze kudde kwamen we later zelfs nog een kleinere kudde tegen die ook op de weg aan het kamperen waren.
Keystone_140.jpg
Keystone_150.jpg
Na deze diervriendelijk weg uitgereden te zijn namen we de needles highway, een weeg met rotsen als naalden en zeer smalle tunnels. Best wel leuk om te rijden en schitterend om te zien. We reden helemaal naar boven door tunnels om de mooie rotsen te zien en hadden dan een schitterende afdaling in de vorm van terassen. Echt prachtig om te zien en te doen.
Keystone_212.jpg
Keystone_194.jpg
Na deze schitterende rit en ons aan een Amerikaans buffet gewaagd te hebben, zijn we teruggereden naar Mount Rushmore om een ceremonie bij te wonen waarbij nog eens uitleg wordt gegeven over het beeldhouwwerk en de hoofden worden belicht wat wel mooie foto's opleverde.
Zo, dit was weer een hele mooie maar drukke dag, morgen rijden we door naar Scottsbluff, Nebraska onze voorlaatste stop!

Geplaatst door rscabullsboy 21:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 15

Sheridan to Keystone

all seasons in one day 28 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag zijn we vroeg uit de veren gegaan want er stond een lange autoreis op het programma richting Keystone, South-Dakota. (onze 8ste staat)Onderweg hebben we echter een kleine omweg gemaakt na ongeveer halfweg tot bij Devil's Tower.
Sheridan_t..one_011.jpg
Rond dit National Monument kon je een mooie wandeling maken van 2 km wat we dan ook gedaan hebben. Onderweg zagen we bergbeklimmers de steile wand trotseren, zij liever dan ik!
Onderweg konden we ook nog genieten van de prachtige natuur rondom de Tower en de mooie grote vogels die er rond cirkelden.
Sheridan_t..one_018.jpg
Sheridan_t..one_025.jpg
Na deze mooie wandeling vertrokken richting onze eindbestemming, Keystone waar we 2 uurtjes later aankwamen.
Na het inchecken in ons hotel besloten we om al naar het Crazy Horse Memorial te gaan wat niet zo ver van het hotel ligt. Dit Memorial is een beeldhouwwerk uit een rots gehakt in het graniet van de Black Hills van de Indianenleider Crazy Horse (zie Little Big Horne). Hier zijn ze mee begonnen in 1948 maar nog steeds mee bezig->morgen meer details. We zijn er echter nooit geraakt want onderweg werd de lucht ineens heel zwart en werden we getracteerd op een fikse hagelbui en hebben we maar besloten om dit morgen te doen.
Sheridan_t..one_045.jpg
Onderweg naar het hotel vingen we al een glimp op van Mount Rushmore maar dit is voor morgen aangezien we hier nog een dag verblijven en ook Custer State Park gaan bezoeken.
Sheridan_t..one_039.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 18:48 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 14

Billings to Sheridan

sunny 35 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag hebben we weer een relatieve rustdag ingelast na de toch redelijk verre autorit van gisteren. Zodoende hebben we eens echt uitgeslapen tot 9 uur en ik moet zeggen, dat deed deugd!
Aangezien er geen ontbijt voorzien was in het restaurant hebben we dit onderweg gedaan in de buurt van onze eerste en enige stop - Little Big Horne!
Billings_t..dan_080.jpg
Voor wie dit niet kent even een korte geschiedenisles. De slag bij de Little Bighorn, ook wel Custer's Last Stand genoemd, was een slag nabij Crow Agency in Montana waar een jonge generaal van het Amerikaanse leger (Custer) dacht dat hij met zijn eigen Zevende Cavalerie de indianen (met ongeveer drie maal zoveel krijgers) terug kon verdrijven naar hun reservaten. De indianen onder leiding van Sitting Bull, Crazy Horse en Touch the Clouds waren het beu om in de reservaten te wachten op hun dood en besloten te vechten voor hun land!
Billings_t..dan_026.jpg
Uiteindellijk werden Custer en al zijn mannen gedood, zo'n 261 man! Sitting Bull en zijn krijgers vluchtten naar Canada en kregen later amnestie.
Bij deze memorial krijg je een uitstekende kijk op wat er toen gebeurd zou moeten zijn. Overal op de site zie je grafstenen van zowel indianen als Amerikaanse soldaten, zo ook het graf van Custer die begraven ligt tussen zijn mannen.
Billings_t..dan_023.jpg
Billings_t..dan_051.jpg
Voor de Indianen werd er ook een mooi Indian Memorial opgericht. Voor wie zich hier niet voor interesseerd is dit misschien saai maar ik heb dit altijd al boeiend gevonden zoals ook trouwens de Amerikaanse burgeroorlog. De kinderen vonden het ook wel leuk, vooral het aanverwante museum waar je nog originele legerkostuums en Indianenkleren en -wapens kunt vinden.
Het was opvallend hoeveel sprinkhanen er hier rondliepen en vlogen, je moest al moeite doen om er geen dood te trappen tijdens het wandelen.
Billings_t..dan_019.jpg
Na de ruime wandeling door de toch wel zware hiite (rond de 35 °C) zijn we doorgereden naar ons hotel in Sheridan, zo'n uurtje rijden waar we de kinderen hebben laten genieten van een verfrissende plons in het zwembad. Verder hebben we niet veel gedaan aangezien hier niet zo veel te beleven valt. Na het eten nog een beetje TV kijken en morgen vroeg op richting Keystone, South-Dakota!
Billings_t..dan_081.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 18:44 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 13

Yellowstone to Billings

sunny 27 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Met pijn in het hart verlieten we vandaag Yellowstone maar niet zonder eerst nog de oostelijke kant van het park door te rijden wat in de richting lag van onze volgende bestemming : Billings, Montana!
Wederom kregen we schitterende uitzichten te zien wanneer we eerst weer een paar geisers passeerden en daarna langs Yellowstone Lake reden.
Yellowston..ngs_009.jpg
Yellowston..ngs_024.jpg
Na een paar leuke wandelingen met schitterende vergezichten reden we verder het park uit toen we plots (eindelijk) een bizon zagen vlak langs de weg. Die lag daar lekker uit te rusten ver weg van de kudde want de enige die we in de omtrek konden herkennen. Een kilometertje verder zag ik aan de overkant van een meertje nog een bizon die daar stond te grazen, dus toch nog een geluk dat we die zagen juist voor we het park uitreden.
Yellowston..ngs_031.jpg
Yellowston..ngs_058.jpg
Uiteindelijk (na een uur of drie) zijn we het park uitgereden richting Cody, de stad gesticht door Buffalo Bill. Hier zijn we gestopt voor ons middageten om daarna naar het Buffalo Bill Historical Center te gaan. Een museum gewijd aan Buffalo Bill met heel veel foto's, films etc...
Ook de winkelstraat was gezellig met natuurlijk veel winkels met hoeden, zadels en indiaanse spulletjes (handgemaakte pijlen, bogen, dreamcatchers, maskers) maar de prijzen waren navenant dus enkel bewonderd.
Yellowston..ngs_108.jpg
Yellowston..ngs_098.jpg
Na deze onderdompeling van de geschiedenis zijn we dan doorgereden naar onze eindbestemming, Billings - Montana!
Een redelijk grote stad waar ons hotel midden in het centrum staat, de Crown Plaza, en best wel een chique hotel is met een steakhouse aan de overkant waar ik een welverdiend pintje gedronken heb bij het eten!
Yellowston..ngs_121.jpg
Morgen rijden we weer verder richting Sheridan, een korte rit dus nog eens uitslapen!

Geplaatst door rscabullsboy 19:09 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 12

Yellowstone

semi-overcast 27 °C

Vandaag zijn we toch iets langer in ons bed blijven liggen (tot half 8). Iedereen was wat vermoeid na het vele stappen gisteren en aangezien we vandaag in het park bleven moesten we ook niet zo ver rijden eer we iets te zien kregen. Vandaag hebben we het noorden van het park gedaan.
Eerst zijn we gestopt bij de Gibson Falls en hebben we daar wat rondgewandeld en genoten van de natuur, schitterend zo als altijd.
Yellowstone_002.jpg
Daarna doorgereden tot bij de "painted pot" een kleurrijk landschap met geisers, verhitte modderpoelen en warmwaterbronnen. Uit sommige geisers komt er wel een erbarmelijke stank uit moet ik zeggen.
Yellowstone_014.jpg
Na een stevige wandeling verder getrokken naar Mammoth hot Springs Terraces, een landschap met allemaal warmwaterbronnen en rotsachtige terrassen waar we ook ons middagmaal gepland hadden. Dit was ietwat uitgelopen aangezien de wandeling rond de Hot Springs redelijk bergop ging en toch wel een fikse afstand was. Pfff, maar wel de moeite.
Yellowstone_044.jpg
Yellowstone_038.jpg
Tijdens onze picknick (ge kunt hier bijna niet anders en het weer is hier ook altijd schitterend) zagen we ineens een hele kudde Elks staan aan de overkant van de baan. Die waren rustig aan het eten en rusten, dus hier hebben we wel een tijdje halt gehouden.
Yellowstone_056.jpg
Uiteindelijk zijn we toch vertrokken en hebben we nog 1 stop ingelast, een wandeling naar de top van Mount Washburn. Dit bleek echter een wanderling van 5 km bergop zodat we maar een km gedaan hebben (de fut was er een beetje uit). Onderweg wel mooie watervallen gezien en een kleine eekhoorn die mooi poseerde voor een foto.
Yellowstone_065.jpg
Yellowstone_072.jpg
Zo, morgen rijden we door naar Billings, Montana via Cody (het dorp waar Buffalo Bill vandaan komt)

Geplaatst door rscabullsboy 17:12 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)