Een Travellerspoint blog

Dag 6

Lange trein en autoreis

Gisteren zijn we dus vertrokken met de trein vanuit Chicago en dit wel stipt om 14u00. De verwachte aankomst was vanmorgend om 7u15. Zover dus de theorie, Conny vond het al zo raar dat de trein precies nogal veel stil stond vannacht en wat bleek 's morgens? De trein was blijkbaar nog niet veel opgeschoten wegens teveel vrachtverkeer (Dat zijn telkens 2 lokomotieven en een wagonnetje of 100) en had vanmorgend al een vertraging van 6 uur. Tijdens het ontbijt stonden we ook zo goed als bijna altijd stil en we begonnen al plannen te maken om onze eerste autorit aan te passen.
Trein_068.jpg

Om het kort te houden, deze vertraging is nog uitgelopen tot bijna 9 uur zodat we pas om 17u00 in Denver aangekomen zijn en ons nog moesten haasten om onze auto af te halen (Hertz was maar open tot 18uOO)

Trein_053.jpg

De auto was dan weer wel een meevaller, een upgrade naar een iets grotere SUV (Chevrolet) met GPS zodat we toch vrij vlot Denver uitgeraakt zijn richting Gunnison (een rit van 3 uur en een half). De bedoeling was eigenlijk om dit in 2 of 3 stukken te doen met onder andere een kleine omweg langs een heel mooie hangbrug (Gorge) maar dit is dus jammer genoeg allemaal in het water gevallen want pas om 18uOO kunnen vertrekken vanuit Denver en nu hier in Gunnison aangekomen om half 10 's avonds na een wel hele mooie autorit die eindigde in het pikkendonker.

Trein_083.jpg
Morgen trekken we verder maar dan gelukkiger op een rustigere manier!

Geplaatst door rscabullsboy 21:23 Reacties (0)

Dag 5

Naar Denver met de Californian Zephyr

sunny 30 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag vertrekken we om 14u00 met de Californian Zephyr (trein) richting Denver. We laten het supermooie en gezellige Chicago achter ons en hebben al tegen elkaar gezegd dat we zeker nog eens willen terugkomen!

Geplaatst door rscabullsboy 09:33 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 4

Willis Tower and United Center

sunny 29 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Weerom een stralende dag hier in Chicago, dus hebben we er maar van geprofiteerd om vroeg te vertrekken om te gaan ontbijten bij eggsexperience, één van de beste ontbijtplaatsen volgens onze tourgids van gisteren. En hij had gelijk, dit was heel lekker!
Daarna de bus genomen naar "The Willis Tower" (vroeger Sears Tower" - het hoogste gebouw van de USA) om daar de lift te nemen naar boven (103 verdiepingen in een minuut) waar we een schitterende uitzicht hadden op de stad en omstreken. De skydeck is beroemd om zijn glazen uitsteeksels waar je op kunt gaan en zo recht naar beneden kunt kijken.(zie foto)

Chicago_dag_4_031.jpg

Vervolgens een yellow cab genomen naar de United Centre, home of the Chicago Bulls, waar we gedacht hadden een rondleiding te nemen maar tot onze grote verwondering was de zaal vandaag niet open voor het publiek zodat we ons tevreden moesten stellen met foto's van de buitenkant. Hier was natuurlijk de belangrijkste foto die van het standbeeld van Michael Jordan! Helaas was de shop dus ook gesloten zodat we voor Milan nog altijd geen tenuke gevonden hebben van Derrick Rose. (Sorry Peter, andere tenukes, ook in de sportwinkels, zijn hier niet te verkrijgen, het is hier blijkbaar baseballseizoen dus alles van de Cubs en White Soxs.)

Chicago_dag_4_044.jpg

Na de foto's efkens een taxi tegengehouden (Untited Centre ligt een 3 tal km buiten het centrum) die ons bracht naar het Millenium Park waar we de north-tour gedaan hebben (een rondrit van 1 uur die ons helemaal naar het noorden van de stad gebracht heeft waar het stadion ligt van de baseballploeg -The Cubs" - Wrighley Field genaamd.

Na de rondrit terug richting ons hotel gewandeld langs Michigan Avenue (the Magnificient Mile), zo'n beetje 5th avenue van Chicago met alle belangrijkste winkels van Chicago (Adidas, Niketown, Apple, legostore waar Dante van zijn spaargeld nog maar eens een doos van Star Wars heeft gekocht en wij gelukkig toch al enkele T-shirts van de bulls en Derrick Rose op de kop hebben kunnen tikken maar geen baskettenue voor kinderen gevonden hebben.

Vanavond gaan we nog ne lekkere pizza eten bij een aanbevolen Italiaans restaurant in de buurt en morgenmiddag nemen we dan de trein naar Denver die daar de volgende morgend (rond 7 uur) zal aankomen zodat we morgen waarschijnlijk niets zullen posten.

Geplaatst door rscabullsboy 14:41 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 3

Museum dag

sunny 30 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Wow, opgestaan met een stralende zon en het zou zo heel de dag blijven dus we gaan erop vooruit!

Vandaag hebben we de hele dag uitgetrokken om 3 museums te bezoeken. We zijn begonnen bij "The Field Museum", dit museum heeft een volledig skelet van een T-Rex genaamd "Sue" die in de inkomhal staat en best wel indukwekkend is(zie foto). Verder heeft het een heel uitgebreide collectie van mummies en mochten we de wereld van de insecten bewonderen nadat we verkleind werden (figuurlijk hé) tot 5 cm. Al die insecten leken gigantisch wat wel heel leuk gedaan was.

Chicago_dag_3_022.jpg

Daarna ging het naar het volgende museum "The Shedd Aquarium". Dit museum heeft een ongelooflijke verzameling aan tropische vissen maar de mooiste dieren die ze hier hebben zijn de Beluga's (wiite dolfijnen). Hier zijn we ook naar een show gaan kijken van gewone dolfijnen wat natuurlijk heel leuk was. Vanaf dit museum heb je trouwens een schitterende uitkijk op de skyline van Chicago (zie foto).

Chicago_dag_3_081.jpg

Daarna het derde Museum gedaan, het Adler planetarium over de planeten en dergelijke. Dit vonden we persoonlijk niet zo goed en hier zijn we dan ook niet lang gebleven. We hadden op voorhand een Chicago city-pass gekocht en daarmee mocht je in 5 museums binnen en naar de honderdste verdieping (skydek) van de Willis Tower (is voor morgen) dus 1 minder museum is niet zo erg.

Na het eten zijn we naar de cinema geweest hier vlakbij - the rising of the planets of the apes en ik moet zeggen dat ik hem heel goed vond, helemaal niet zoals ik gedacht had (teveel gedacht aan die oude planet of the apes films).
Zonder ondertiteling viel dit trouwens heel goe mee ook voor de kinderen (die vragens soms wel wa woorden maar kunnen toch goed volgen.
Voila, het gaat vooruit, morgen is het hier al onze laatste volledige dag en we moeten nog zoveel zien. 'tga niet lukken vrees ik!

Geplaatst door rscabullsboy 19:37 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 2

Millenium Park en the Science and Industry museum

semi-overcast 26 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Het weer hier is op dit moment grillig. s'Morgens en s'middags goed weer maar tegen de avond kregen we weer een regenbui over ons heen.
Na het lekkere ontbijt hebben we tickets gekocht voor de hop on hop off tourbus die geldig is voor 3 dagen en die ons door heel de stad brengt in 4 verschillende tours, north, south, west and downtown.

We zijn begonnen met downtown tot Millenium Park en hebben daar wat rondgewandeld tot bij "the Bean" - een grote blinkende boon waar je hele mooie foto's kunt trekken. (zie hieronder)
Chiicago_043.jpg
Chiicago_039.jpg

Daarna de bus richting "south" genomen naar het museum van science en industry.
Hier kun je verschillende wetenschappelijke proeven doen en staan heel mooie modelbouwprojecten tentoongesteld!
Ook alles over het menselijk lichaam, appolomaanlanding, WOII met een Duitse U-boot en nog zoveel meer zijn hier te bewonderen.
Dit museum is eigenlijk Dante zijne dada

Chiicago_084.jpg

Na een uurtje of drie hebben we terug de bus genomen richting downtown en hebben we ook het huis van president Obama nog gezien.
Hier verblijft hij soms nog als hij in Chicago is!
En toen, toen begon het dus te regenen en waren we goed nat toen we terug aankwamen in ons hotel.
Na het avondeten toch nog wat gaan wandelen en in de applestore mijnen ipad2 gekocht die ik straks al even ga uittesten.
Voila, twas weer een drukke en leuke dag en op naar morgen.

Geplaatst door rscabullsboy 18:59 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)