Een Travellerspoint blog

Dag 11

Teton en Yellowstone

sunny 26 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Man man man, dit was veruit onze mooiste dag van onze reis!
Eerst zijn we naar Grand Teton National Park gereden wat maar 10 km van ons hotel gelegen was. Daar aangekomen zijn we bijna onmiddellijk aan een stevige wandeling begonnen van zo'n 2 uur rond Jenny Lake. Een tocht rond een schitterend meer met heuvelachtige paadjes, best vermoeiend maar schitterende uitzichten, vlinders en kleine eekhoorns.
Teton_en_Y..one_051.jpg

De terugtocht naar onze auto hebben we gedaan met een boot die de tocht over het meer maakte in 5 minuten dus dat was ook heel leuk!

Teton_en_Y..one_057.jpg

Met onze inkopen zijn we weer gaan picknicken aan een klein haventje onderweg om daarna onze weg te hervatten richting Yellowstone!

En ik moet zeggen, dit overtrof onze stoutste verwachtingen, wow.
Na al een paar schitterende uitzichten te zijn tegengekomen kwamen we aan bij "the old Faithful" Geyser. Dit is de hoogst spuitende geyser ter wereld die spuit om de 45 minuten en het was het wachten waard (voor ons ongeveer 20 min). Hij spuit maar een paar minuten echt heel hoog maar wat een schouwspel!

Teton_en_Y..one_133.jpg
Daarna doorgereden tot bij "the Lower Geyser Basin" waar ze verschillende 'pools' hebben in verschillende kleuren, echt fantastisch om te zien.
Teton_en_Y..one_178.jpg
Teton_en_Y..one_195.jpg

Bijna aangekomen in ons hotel spotte Conny aan de overkant van het meer waar we naast reden een paar Elks (soort elanden) de eerste grote dieren die we hier gezien hebben dus dat was wel een verrassing.
Teton_en_Y..one_219.jpg

Hopelijk zien we morgen een kudde bisons want we hebben nog een hele dag om hier rond te touren!

Geplaatst door rscabullsboy 19:58 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Dag 10

Van Salt Lake City naar Jackson (Hole)

sunny 26 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Zoals gisteren gezegd zijn we vandaag terug de natuur ingereden en onze eerste stop was al direct fantastisch. Om naar Jackson te rijden zijn we eerst Idaho binnengereden en hebben we Utah achter ons gelaten. Daar zijn we gestopt bij Bear Lake, een groot meer tussen de bergen. Hier zijn we gestopt bij een klein winkeltje (general store) om inkopen te doen om te gaan picknicken. Daarna doorgereden naar een recreatiepark aan het meer waar we ons boterhammetjes konden opeten en ook nog aan de praat geraakt zijn met een Amerikaanse die daar zat te wachten op haar familie, gezellig!
Salt_Lake_..ole_007.jpg
Aangezien we vandaag niet zo veel gepland hadden (een rustdag eigenlijk) zijn we onderweg redelijk veel gestopt om eens rond te wandelen, zo ook een leuk plaatsje in Wyoming (Idaho was maar een klein stukje) nl. Afton waar we in een gezellig winkeltje een dreamcatcher gekocht hebben voor onze Milan, gemaakt door de Navajo indianen.
Salt_Lake_..ole_030.jpg
Ten slotte aangekomen in Jackson Hole waar we ons hotel geboekt hebben na een enorm mooie scenic route (zoals gewoonlijk eigenlijk) vanwaar we morgen 2 nationale parken gaan doen nl. Teton national Park en Yellowstone waar we 2 dagen gaan blijven om rond te kijken!
Salt_Lake_..ole_035.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 18:41 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

dag 9

Moab to Salt Lake City

sunny 38 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag vroeg opgestaan want om 8 uur al vertrokken (na ontbijt) richting Salt Lake City, de stad van de mormonen, voor een rit van 350 km.
Om toch nog iets anders te doen dan in die grote stad rond te hangen hadden we een museum gevonden op 30 km van SLC, een dinosaurussenmuseum met ongelooflijk veel skeletten van dino's en ook nog een deel met wetenschappelijke proeven wat de kinderen wel graag doen. Dit was absoluut een meevaller qua inhoud en prijs, heel mooi en onderhoudend en de kinderen vonden het super, zeker na zo'n lange reis van 4 uur!
Moab_naar_..ity_040.jpg

Daarna naar Salt Lake City gereden, een enorme metropool met eigenlijk een redelijk kleine binnenstad dat zich voornamelijk centraliseert rond "Temple Square", de tempel van de mormonen.
Moab_naar_..ity_085.jpg

Hier dacht Milan direct aan zijn cathechese toen hij het beeld van Jezus zag staan en meteen mee op de foto wou!
Moab_naar_..ity_094.jpg

Tussendoor zijn we ook nog ingecheckt in ons hotel en ik moet zeggen dat we niet onder de indruk waren, alles lijkt verouderd, wifi op de kamer werkt niet, airco met veel moeite in gang gekregen, enfin gelukkig dat we hier ook maar 1 dag zitten. Het enige goede was eigenlijk het zwembad, alhoewel het ook geen supermooi zwembad was maar wel goed genoeg voor de kinderen om in te ravotten.

Het weer hier was dan weer broeiend heet (38 °C), dus hebben verkoeling gezocht in een gigantisch shoppingcenter waar Milan zowaar een pet van van de Denver Nuggets vond en een truitje van Carmelo Anthony van de Knicks (het bijhorend shortje hadden ze jammer genoeg niet)
Sorry Peter tenukes of truitjes van James, Wade voor Michiel nog niet gevonden, voor Dante hebben we ook nog niet echt iets gevonden (deze maten zijn zeldzaam blijkbaar)
Morgen gelukkig doorrijden richting Idaho en Wyoming, terug de natuur in!

Geplaatst door rscabullsboy 20:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 8

Van Durango naar Moab

overcast 30 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag stonden er twee Nationale Parken op het programma, Messa Verde en Arches.
Eerst zijn we naar Messa Verde National Park gereden wat op de weg lag naar Moab, zo'n 30 km van Durango (althans de ingang van het park).
Eens voorbij de ingang moesten we nog 25 km rijden naar het visitor's centre waar al de tours begonnen. Messa Verde is eigenlijk een oude nederzetting van inboorlingen die hun huizen uitgehouwen hadden uit de rotsen.
Durango_naar_Moab_024.jpg

Om dichterbij te komen moesten we nog eens extra betalen per persoon per tour die je wou doen (plus nog eens de wachttijden) zodat we dit niet gedaan hebben en toch een beetje ontgoocheld verder gereden zijn richting Arches National Park waar ook ons hotel gevestigd was in Moab!
Dit wil dus ook zeggen dat we vanaf nu in een andere staat zitten nl Utah (we komen van Colorado).
Durango_naar_Moab_043.jpg

Arches National Park was dan weer schitterend, echt ongelooflijk wat je hier allemaal te zien krijgt. Het is ook een park waar je gemakkelijk met de auto rond kunt rijden en kunt uitstappen bij elk mooi uitzicht. Het weer liet ons echter in de steek want het was de hele dag door bewolkt en ook af en toe een regenbui maar dat kon de pret toch niet bederven.
Durango_naar_Moab_148.jpg

Na deze schitterende uitstap zijn we gaan eten in Moab bij Jay's Pasta, een Italiaans restaurant waar het eten ons een culinair orgasme bezorgde, zooooo lekker, echt waar zelden zo lekker Italiaans gegeten!

Na het eten zijn de kinderen nog een beetje gaan zwemmen in ons hotel om een beetje stoom af te laten.
Durango_naar_Moab_176.jpg

Toch weer een schitterende dag!

Geplaatst door rscabullsboy 05:45 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 7

Van Gunnisson naar Durango

sunny 38 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Wow, dit is het eerste woord dat bij me opkomt. Wat een ongelooflijk mooie scenic route op de highway 550 richting Durango!
Gunnasson_Durango_013.jpg

Eerst hebben we echter na eerst het lake district gepasseerd te zijn gereden richting ons eerste National Park, Black Canyon of the Gunnison!
Een schitterend natuurpark met adembenemende uitzichten op de black canyon.
Gunnasson_Durango_035.jpg

Dit park had 12 look-out points op een route van een km of 5 en het ene uitzicht was nog mooier dan het andere.
We hebben hier bij enkele dan ook een stukje gewandeld maar nooit te ver want het is hier momenteel heel warm, het kwik steeg vandaag tot
38 °C!
Gunnasson_Durango_052.jpg

Daarna dus richting Durango maar eerst iets gaan eten in Montrose waar één van de mooiste scenic routs van Colorado begint, de 55O.
We reden helemaal naar boven tot op 3OOO meter door de bergen en kwamen hier dan ook leuke stadjes tegen (voornamelijk ski-resorts)
Hier moet je toch enkele stops inlassen want op sommige plaatsen is het zo mooi dat je der even uitmoet om ervan te genieten.
Gunnasson_Durango_067.jpg

Na een heel kronkelige afdaling zijn we dan aangekomen in Durango waar ons hotel gelegen is aan een mooie kabbelende rivier!

Naast het hotel is er ook een gezellig restaurant waar we dan ook weer heel lekker gegeten hebben.

Zo een dag als vandaag maakt heel deze reis eigenlijk al de moeite, ziet er goed uit voor de rest ervan!

Geplaatst door rscabullsboy 19:19 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)