Een Travellerspoint blog

Verenigde Staten

Dag 20

Denver day 2

semi-overcast 28 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Zoals al gezegd trokken we vanmorgend na het ontbijt eerst richting Denver Mint voor een rondleiding daar waar ze de munten slagen voor de staat Colorado! Helaas waren alle rondleidingen reeds volzet en aangezien dit in het weekend niet gebeurd zullen we dit helaas moeten overslaan.
Onderweg naar het Pepsi Center voor onze rondleiding daar hebben we enkele leuke dingen gezien geïlustreerd met enkele foto"s hieronder.
Denver_2_030.jpg
Denver_2_025.jpg
Denver_2_002.jpg
Aangekomen in het Pepsi Center dus de rondleiding en deze was wel heel exclusief want slechts met 8 personen (wij en nog een vader met zijn 3 zoontjes). Aangezien de NBA voorlopig in zomerslaap is zijn ze de zaal reeds aan het klaarmaken voor de NHL (ijshockey) dus dit verklaart de ondergrond van de zaal op de foto's.
Denver_2_045.jpg
Denver_2_059.jpg
We hebben wel een kijkje kunnen nemen in de oefenzaal van de Nuggets maar mochten niet binnen! Tijdens de tour toch nog enkele leuke foto's kunnen maken van Dante zijn nieuwe sport.
Denver_2_075.jpg
Na een laatste afscheid aan het Pepsi Center verder de stad ingetrokken op zoektocht naar nieuwe basketschoenen voor Milan en uiteindelijk na een dik uur stappen gevonden voor een zacht prijsje!
Vanavond gaan de kinderen nog zwemmen in het openluchtzwembad hier op het vijfde verdiep en ze spelen er ook een film dus dat zal wel leuk zijn.
Morgen onze laatste dag en straks eens plannen wat we dan nog gaan doen!
Denver_2_078.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 16:43 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 19

Denver day 1

semi-overcast 29 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Onze eerste volledige dag in Denver was echt genieten. We hadden geen wekker gezet en zijn wakker geworden om half 9 en goed uitgerust!
Er waren 2 dingen die we absoluut wilden doen vandaag, De Pepsi Center (Home of the Denver Nuggets basketball) en Coors Field (home of de Colorado Rockies baseball).
Eerst dus naar het Pepsi Center en Milan was heel opgewonden want zijn lievelingsploeg speelt hier dus daar aangekomen snel tickets gaan bestellen voor een guided tour!
Denver_1_010.jpg
So far so good alleen dat er vandaag geen rondleidingen gegeven worden maar gelukkig wel morgen dus de tickets maar al besteld en morgen nog eens terug maar de winkel met Nuggetsspullen was wel open dus Milan heeft al zijn spaargeld bovengehaald en een zak vol met Nuggets gadgets en kleren gekocht.
Denver_1_015.jpg
We hebben hier ook maar iets gekocht voor Dante ook (T-shirt en short) zodat hij ook aan het nieuwe basketseizoen kan beginnen, zijn nieuwe schoenen hadden we al gekocht. Sorry Peter maar van andere ploegen vindt je hier echt niks en zeker niet voor kinderen dus alles Denver wat de klok slaagt!
Hierna dus naar het basebalstadion van de Rockies, Coors Field. Een schitterend stadion waar 5OOOO man in kan en waar ze vandaag wel rondleidingen gaven dus dit dan ook gedaan. We wilden ook naar een wedstrijd komen kijken maar blijkbaar vertrokken ze vandaag op een zogenaamde roadtrip richting California dus geen thuismatchen meer de eerst volgende dagen!
Het eerste wat we zagen eens binnen in het stadion waren 2 spelers van de Rockies die nog een balletje aan het gooien waren en plots deed één van die 2 teken naar boven, wees naar de Milan en gooide zijn bal naar boven. De vrouw die de rondleiding gaf zei onmiddellijk tegen Milan dat hij de bal mocht gaan halen in de tribune en dat die voor hem was. Wow zo cool en Milan keiblij!
Denver_1_036.jpg
Denver_1_048.jpg
Tijdens de rondeleiding kregen Dante en Milan ook nog een rugzak en zelfs Dante kreeg ook nog een baseball (die vrouw vondt het blijkbaar erg dat alleen Milan er één had) dus dat was echt tof!
Denver_1_078.jpg
Denver_1_093.jpg
Na deze echt toffe rondeleiding nog wat de stad verkend en toen ook het symbool van Denver tegengekomen, een grote beer!
Denver_1_122.jpg
Ne de wandeling lekker Italiaans gaan eten maar eerst hadden we nog tickets gekocht voor de film Cowboys and Aliens hier in de cinema een paar straten verder. De film was trouwens heel goed als je van science fiction houdt en een beetje humor!
Morgen dus de rondleiding in het Pepsi Center en normaal gezien naar de Denver Mint waar ze munten drukken, hopen dat we daar binnen geraken!
Denver_1_138.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 21:07 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 18

Scottsbluff to Denver

semi-overcast 30 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag onze laatste verplaatsing met de auto terug naar de stad en staat waar onze autorondrit begonnen is Denver, Colorado.
Scottsbluf..ver_002.jpg
Voor we onze wagen terug inleveren bij Hertz in Denver zijn we natuurlijk nog eerst wat gaan bezichtigen en we zijn begonnen met het grootste National Park in de omtrek "Rocky Mountain National Park"
Scottsbluf..ver_013.jpg
We zijn het park niet helemaal ingereden wegens te weinig tijd (moesten nog ongeveer 3 uur rijden om er te geraken) maar we hebben wel een hele mooie scenic route gedaan langs het park en ik moet zeggen, het was de moeite. Rocky Mountain National Park is een echt park voor hikers (mensen die graag een hele dag door de rotsen en in de bossen wandelen). Wij hebben bij enkele mooie meren en plaatsen gestopt en een korte wandeling gemaakt om de sfeer op te snuiven.
Scottsbluf..ver_016.jpg
Scottsbluf..ver_022.jpg
Na deze schitterende rit en het eten zijn we via nog maar eens een scenic byway naar nog een museum gereden heel hoog in de Rockies via Mountain Road. Dit museum was volledig gewijd aan Buffalo Bill en hij ligt hier ook begraven.
Scottsbluf..ver_042.jpg
Scottsbluf..ver_045.jpg
Hier hebben we een film gezien over zijn leven en daarnaast ook natuurlijk het museum zelf bezocht. Op een bepaald moment kon je jezelf verkleden in een cowboy(boots en broek) en moest je met een lasso een koe vangen (gelukkig bewogen paard en koe zich niet).
Milan deed dit met het meeste stijl maar ikzelf ben toch degene die erin geslaagt is de koe te vangen (natural talent)
Scottsbluf..ver_052.jpg
Na het graf bezocht te hebben van Buffalo Bill, die met zijn Wild Wild West-show trouwens Antwerpen bezocht in 1906, zijn we naar ons hotel gereden in Denver, het Sheraton, en hebben we onze wagen terug ingeleverd bij Hertz.
Scottsbluf..ver_081.jpg
Vanaf nu zijn we nog 3 volle dagen in Denver (t.e.m. zaterdag) en zondagmorgend vertrekken we dan met het vliegtuig om maandag aan te komen in Brussel.
We hopen om onze vakantie hier nog leuk af te sluiten in deze Mile High City!
Scottsbluf..ver_066.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 19:27 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 17

Keystone to Scottsbluff

sunny 39 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Zo, vandaag zijn we vertrokken naar onze laatste staat : Nebraska. Het was zo'n 3 uur rijden naar Scottsbluff waar ons hotel gelegen is. En het was 3 uur rijden door the middle of nowhere! Er was niks, maar dan ook niks te zien onderweg buiten gras, maïsvelden en goederentreinen. Wel cool om te zien, meestal met 2 tot 4 lokomotieven en grof geteld 12O wagons met daar nog een locomotief achter.
Keystone_t..uff_005.jpg
Keystone_t..uff_031.jpg
In de buurt van Scottsbluff waren er 2 bezienswaardigheden die we wilden zien : Chimney Rock (het symbool van de staat Nebraska) en Scottsbluff National Monument (de rotsen rondom Scottbluff wat deze stad bekend maakt).
Na onze lunch reden we eerst naar Chimney Rock in een verzengende hitte, de auto gaf 100 °F aan wat zo'n 38 °C is, pffffff!
Aangekomen aan de rock bleek dit een klein visitor center te hebben en dichter bij de rock geraakte je niet. Dus enkel wat geschiedenis meegenomen in het kleine museum en foto's van ver getrokken. Veel wandelen zat er wel niet in met deze warmte maar we waren toch graag wat dichter geraakt!
Keystone_t..uff_009.jpg
Keystone_t..uff_015.jpg
Na deze toch ietwat teleurstellende ervaring zijn we doorgereden naar Scottsbluff National Monument waar ook weer het obligate visitor center was en je wordt ondergedompeld in de geschiedenis door middel van foto's en oude voorwerpen.
Na een filmpje over de geschiedenis zijn we naar boven gereden (zo'n 2 km) vanwaar je een wandeling kon maken van 1 km en een prachtig uitzicht had over Scottsbluff en omstreken. Langer had de wandeling wel niet mogen duren want het kwik steeg hier tot 40 °C maar er stond wel een hevige wind zodat het toch nog dragelijk was.
Keystone_t..uff_055.jpg
Keystone_t..uff_074.jpg
Hierna hebben we het hotel opgezocht om wat af te koelen en ons te verfrissen voor het avondeten.
Morgen gaan we vroeg uit de veren en trekken we terug richting de plaats van waar we vertrokken : Denver.
Of we de auto dan al binnengeven of hem nog een dag houden gaan we morgen nog bekijken. (parkeren aan ons hotel in Denver kost blijkbaar heel veel en als we niet van plan zijn om buiten Denver nog iets te doen kunnen we hem evengoed inleveren. We zien wel!

Geplaatst door rscabullsboy 17:04 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 16

MT Rushmore, Crazy Horse Memorial and Custer State Park

sunny 32 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag zijn we onze dag begonnen met een bezoek aan Mount Rushmore en we zouden onze dag hier ook beëindigen!
Mount Rushmore is beroemd, voor diegene die dit niet zouden weten, door zijn berg in the Black Hills waar de hoofden van vier Presidenten van de USA uit graniet zijn ingehakt. Deze Presidenten zijn, van links naar rechts op de foto's, Washington-Jefferson-Roosevelt en Lincoln.
Keystone_012.jpg
We hebben daar een rondleiding gedaan onder leiding van een Park Ranger die ons leidde langs "the Presidential Trail",een weg langs de hoofden van de Presidenten. Deze Ranger vertede dan alle belangrijkste zaken over het hoe en waarom van het maken van dit reusachtig beeldhouwwerk.
De inkom was trouwens heel presidentieel met langs twee kanten zuilen met vlaggen van alle staten van America.
Keystone_053.jpg
Daarna zijn we naar het Crazy Horse Memorial gereden, datgene dat gisteren in het water gevallen was.
Zoals al verteld zijn ze al sinds 1948 bezig aan dit beeldhouwwerk en het is nog steeds niet af. De reden hiervoor is dat de eigenaars dit willen doen met eigen geld, dus geen geld van de regering. Eigenlijk is alleen het hoofd af en zijn ze nu begonnen aan het paard. Het daarbijhorende museum was ook heel mooi met veel Indiaanse wapens, maskers, kledij, juwelen etc...
Er liep zelfs een heuse indiaan (Lakota) rond die zelfs mee op de foto wou.
Keystone_060.jpg
Keystone_104.jpg
Aan de ingang van het visitor's centre staat een beeld van hoe het zou moeten worden en ik moet zeggen, der is nog veel werk aan!
Keystone_093.jpg
Na deze duik in het verleden terug naar het heden en de natuur aangezien we doorreden naar Custer State Park. Dit park is beroemd om zijn mooie wegen door het park met name twee : wildlife loop road en needles highway.
Eerst maar de wildlife loop road gedaan want hier zouden we ezels en bizons moeten tegenkomen en hoe!
Na een een kwartiertje rijden stonden er plots 2 ezels op de weg die een kijkje in onze auto kwamen nemen. Na deze leuke ontmoeting en verder nog enkele ezels te hebben ontmoet stootten we op een hele kudde bizons die de hele weg versperden. Een grandioos zicht en adembenemend schouwspel! Na deze kudde kwamen we later zelfs nog een kleinere kudde tegen die ook op de weg aan het kamperen waren.
Keystone_140.jpg
Keystone_150.jpg
Na deze diervriendelijk weg uitgereden te zijn namen we de needles highway, een weeg met rotsen als naalden en zeer smalle tunnels. Best wel leuk om te rijden en schitterend om te zien. We reden helemaal naar boven door tunnels om de mooie rotsen te zien en hadden dan een schitterende afdaling in de vorm van terassen. Echt prachtig om te zien en te doen.
Keystone_212.jpg
Keystone_194.jpg
Na deze schitterende rit en ons aan een Amerikaans buffet gewaagd te hebben, zijn we teruggereden naar Mount Rushmore om een ceremonie bij te wonen waarbij nog eens uitleg wordt gegeven over het beeldhouwwerk en de hoofden worden belicht wat wel mooie foto's opleverde.
Zo, dit was weer een hele mooie maar drukke dag, morgen rijden we door naar Scottsbluff, Nebraska onze voorlaatste stop!

Geplaatst door rscabullsboy 21:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

(Berichten 1 - 5 uit 19) Pagina [1] 2 3 4 » Volgende