Een Travellerspoint blog

Dag 17

Keystone to Scottsbluff

sunny 39 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Zo, vandaag zijn we vertrokken naar onze laatste staat : Nebraska. Het was zo'n 3 uur rijden naar Scottsbluff waar ons hotel gelegen is. En het was 3 uur rijden door the middle of nowhere! Er was niks, maar dan ook niks te zien onderweg buiten gras, maïsvelden en goederentreinen. Wel cool om te zien, meestal met 2 tot 4 lokomotieven en grof geteld 12O wagons met daar nog een locomotief achter.
Keystone_t..uff_005.jpg
Keystone_t..uff_031.jpg
In de buurt van Scottsbluff waren er 2 bezienswaardigheden die we wilden zien : Chimney Rock (het symbool van de staat Nebraska) en Scottsbluff National Monument (de rotsen rondom Scottbluff wat deze stad bekend maakt).
Na onze lunch reden we eerst naar Chimney Rock in een verzengende hitte, de auto gaf 100 °F aan wat zo'n 38 °C is, pffffff!
Aangekomen aan de rock bleek dit een klein visitor center te hebben en dichter bij de rock geraakte je niet. Dus enkel wat geschiedenis meegenomen in het kleine museum en foto's van ver getrokken. Veel wandelen zat er wel niet in met deze warmte maar we waren toch graag wat dichter geraakt!
Keystone_t..uff_009.jpg
Keystone_t..uff_015.jpg
Na deze toch ietwat teleurstellende ervaring zijn we doorgereden naar Scottsbluff National Monument waar ook weer het obligate visitor center was en je wordt ondergedompeld in de geschiedenis door middel van foto's en oude voorwerpen.
Na een filmpje over de geschiedenis zijn we naar boven gereden (zo'n 2 km) vanwaar je een wandeling kon maken van 1 km en een prachtig uitzicht had over Scottsbluff en omstreken. Langer had de wandeling wel niet mogen duren want het kwik steeg hier tot 40 °C maar er stond wel een hevige wind zodat het toch nog dragelijk was.
Keystone_t..uff_055.jpg
Keystone_t..uff_074.jpg
Hierna hebben we het hotel opgezocht om wat af te koelen en ons te verfrissen voor het avondeten.
Morgen gaan we vroeg uit de veren en trekken we terug richting de plaats van waar we vertrokken : Denver.
Of we de auto dan al binnengeven of hem nog een dag houden gaan we morgen nog bekijken. (parkeren aan ons hotel in Denver kost blijkbaar heel veel en als we niet van plan zijn om buiten Denver nog iets te doen kunnen we hem evengoed inleveren. We zien wel!

Geplaatst door rscabullsboy 17:04 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen