Een Travellerspoint blog

Dag 4

Willis Tower and United Center

sunny 29 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Weerom een stralende dag hier in Chicago, dus hebben we er maar van geprofiteerd om vroeg te vertrekken om te gaan ontbijten bij eggsexperience, één van de beste ontbijtplaatsen volgens onze tourgids van gisteren. En hij had gelijk, dit was heel lekker!
Daarna de bus genomen naar "The Willis Tower" (vroeger Sears Tower" - het hoogste gebouw van de USA) om daar de lift te nemen naar boven (103 verdiepingen in een minuut) waar we een schitterende uitzicht hadden op de stad en omstreken. De skydeck is beroemd om zijn glazen uitsteeksels waar je op kunt gaan en zo recht naar beneden kunt kijken.(zie foto)

Chicago_dag_4_031.jpg

Vervolgens een yellow cab genomen naar de United Centre, home of the Chicago Bulls, waar we gedacht hadden een rondleiding te nemen maar tot onze grote verwondering was de zaal vandaag niet open voor het publiek zodat we ons tevreden moesten stellen met foto's van de buitenkant. Hier was natuurlijk de belangrijkste foto die van het standbeeld van Michael Jordan! Helaas was de shop dus ook gesloten zodat we voor Milan nog altijd geen tenuke gevonden hebben van Derrick Rose. (Sorry Peter, andere tenukes, ook in de sportwinkels, zijn hier niet te verkrijgen, het is hier blijkbaar baseballseizoen dus alles van de Cubs en White Soxs.)

Chicago_dag_4_044.jpg

Na de foto's efkens een taxi tegengehouden (Untited Centre ligt een 3 tal km buiten het centrum) die ons bracht naar het Millenium Park waar we de north-tour gedaan hebben (een rondrit van 1 uur die ons helemaal naar het noorden van de stad gebracht heeft waar het stadion ligt van de baseballploeg -The Cubs" - Wrighley Field genaamd.

Na de rondrit terug richting ons hotel gewandeld langs Michigan Avenue (the Magnificient Mile), zo'n beetje 5th avenue van Chicago met alle belangrijkste winkels van Chicago (Adidas, Niketown, Apple, legostore waar Dante van zijn spaargeld nog maar eens een doos van Star Wars heeft gekocht en wij gelukkig toch al enkele T-shirts van de bulls en Derrick Rose op de kop hebben kunnen tikken maar geen baskettenue voor kinderen gevonden hebben.

Vanavond gaan we nog ne lekkere pizza eten bij een aanbevolen Italiaans restaurant in de buurt en morgenmiddag nemen we dan de trein naar Denver die daar de volgende morgend (rond 7 uur) zal aankomen zodat we morgen waarschijnlijk niets zullen posten.

Geplaatst door rscabullsboy 14:41 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen