Een Travellerspoint blog

Dag 3

Museum dag

sunny 30 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Wow, opgestaan met een stralende zon en het zou zo heel de dag blijven dus we gaan erop vooruit!

Vandaag hebben we de hele dag uitgetrokken om 3 museums te bezoeken. We zijn begonnen bij "The Field Museum", dit museum heeft een volledig skelet van een T-Rex genaamd "Sue" die in de inkomhal staat en best wel indukwekkend is(zie foto). Verder heeft het een heel uitgebreide collectie van mummies en mochten we de wereld van de insecten bewonderen nadat we verkleind werden (figuurlijk hé) tot 5 cm. Al die insecten leken gigantisch wat wel heel leuk gedaan was.

Chicago_dag_3_022.jpg

Daarna ging het naar het volgende museum "The Shedd Aquarium". Dit museum heeft een ongelooflijke verzameling aan tropische vissen maar de mooiste dieren die ze hier hebben zijn de Beluga's (wiite dolfijnen). Hier zijn we ook naar een show gaan kijken van gewone dolfijnen wat natuurlijk heel leuk was. Vanaf dit museum heb je trouwens een schitterende uitkijk op de skyline van Chicago (zie foto).

Chicago_dag_3_081.jpg

Daarna het derde Museum gedaan, het Adler planetarium over de planeten en dergelijke. Dit vonden we persoonlijk niet zo goed en hier zijn we dan ook niet lang gebleven. We hadden op voorhand een Chicago city-pass gekocht en daarmee mocht je in 5 museums binnen en naar de honderdste verdieping (skydek) van de Willis Tower (is voor morgen) dus 1 minder museum is niet zo erg.

Na het eten zijn we naar de cinema geweest hier vlakbij - the rising of the planets of the apes en ik moet zeggen dat ik hem heel goed vond, helemaal niet zoals ik gedacht had (teveel gedacht aan die oude planet of the apes films).
Zonder ondertiteling viel dit trouwens heel goe mee ook voor de kinderen (die vragens soms wel wa woorden maar kunnen toch goed volgen.
Voila, het gaat vooruit, morgen is het hier al onze laatste volledige dag en we moeten nog zoveel zien. 'tga niet lukken vrees ik!

Geplaatst door rscabullsboy 19:37 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen