Een Travellerspoint blog

Dag 16

MT Rushmore, Crazy Horse Memorial and Custer State Park

sunny 32 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag zijn we onze dag begonnen met een bezoek aan Mount Rushmore en we zouden onze dag hier ook beƫindigen!
Mount Rushmore is beroemd, voor diegene die dit niet zouden weten, door zijn berg in the Black Hills waar de hoofden van vier Presidenten van de USA uit graniet zijn ingehakt. Deze Presidenten zijn, van links naar rechts op de foto's, Washington-Jefferson-Roosevelt en Lincoln.
Keystone_012.jpg
We hebben daar een rondleiding gedaan onder leiding van een Park Ranger die ons leidde langs "the Presidential Trail",een weg langs de hoofden van de Presidenten. Deze Ranger vertede dan alle belangrijkste zaken over het hoe en waarom van het maken van dit reusachtig beeldhouwwerk.
De inkom was trouwens heel presidentieel met langs twee kanten zuilen met vlaggen van alle staten van America.
Keystone_053.jpg
Daarna zijn we naar het Crazy Horse Memorial gereden, datgene dat gisteren in het water gevallen was.
Zoals al verteld zijn ze al sinds 1948 bezig aan dit beeldhouwwerk en het is nog steeds niet af. De reden hiervoor is dat de eigenaars dit willen doen met eigen geld, dus geen geld van de regering. Eigenlijk is alleen het hoofd af en zijn ze nu begonnen aan het paard. Het daarbijhorende museum was ook heel mooi met veel Indiaanse wapens, maskers, kledij, juwelen etc...
Er liep zelfs een heuse indiaan (Lakota) rond die zelfs mee op de foto wou.
Keystone_060.jpg
Keystone_104.jpg
Aan de ingang van het visitor's centre staat een beeld van hoe het zou moeten worden en ik moet zeggen, der is nog veel werk aan!
Keystone_093.jpg
Na deze duik in het verleden terug naar het heden en de natuur aangezien we doorreden naar Custer State Park. Dit park is beroemd om zijn mooie wegen door het park met name twee : wildlife loop road en needles highway.
Eerst maar de wildlife loop road gedaan want hier zouden we ezels en bizons moeten tegenkomen en hoe!
Na een een kwartiertje rijden stonden er plots 2 ezels op de weg die een kijkje in onze auto kwamen nemen. Na deze leuke ontmoeting en verder nog enkele ezels te hebben ontmoet stootten we op een hele kudde bizons die de hele weg versperden. Een grandioos zicht en adembenemend schouwspel! Na deze kudde kwamen we later zelfs nog een kleinere kudde tegen die ook op de weg aan het kamperen waren.
Keystone_140.jpg
Keystone_150.jpg
Na deze diervriendelijk weg uitgereden te zijn namen we de needles highway, een weeg met rotsen als naalden en zeer smalle tunnels. Best wel leuk om te rijden en schitterend om te zien. We reden helemaal naar boven door tunnels om de mooie rotsen te zien en hadden dan een schitterende afdaling in de vorm van terassen. Echt prachtig om te zien en te doen.
Keystone_212.jpg
Keystone_194.jpg
Na deze schitterende rit en ons aan een Amerikaans buffet gewaagd te hebben, zijn we teruggereden naar Mount Rushmore om een ceremonie bij te wonen waarbij nog eens uitleg wordt gegeven over het beeldhouwwerk en de hoofden worden belicht wat wel mooie foto's opleverde.
Zo, dit was weer een hele mooie maar drukke dag, morgen rijden we door naar Scottsbluff, Nebraska onze voorlaatste stop!

Geplaatst door rscabullsboy 21:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint