Een Travellerspoint blog

Dag 14

Billings to Sheridan

sunny 35 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Vandaag hebben we weer een relatieve rustdag ingelast na de toch redelijk verre autorit van gisteren. Zodoende hebben we eens echt uitgeslapen tot 9 uur en ik moet zeggen, dat deed deugd!
Aangezien er geen ontbijt voorzien was in het restaurant hebben we dit onderweg gedaan in de buurt van onze eerste en enige stop - Little Big Horne!
Billings_t..dan_080.jpg
Voor wie dit niet kent even een korte geschiedenisles. De slag bij de Little Bighorn, ook wel Custer's Last Stand genoemd, was een slag nabij Crow Agency in Montana waar een jonge generaal van het Amerikaanse leger (Custer) dacht dat hij met zijn eigen Zevende Cavalerie de indianen (met ongeveer drie maal zoveel krijgers) terug kon verdrijven naar hun reservaten. De indianen onder leiding van Sitting Bull, Crazy Horse en Touch the Clouds waren het beu om in de reservaten te wachten op hun dood en besloten te vechten voor hun land!
Billings_t..dan_026.jpg
Uiteindellijk werden Custer en al zijn mannen gedood, zo'n 261 man! Sitting Bull en zijn krijgers vluchtten naar Canada en kregen later amnestie.
Bij deze memorial krijg je een uitstekende kijk op wat er toen gebeurd zou moeten zijn. Overal op de site zie je grafstenen van zowel indianen als Amerikaanse soldaten, zo ook het graf van Custer die begraven ligt tussen zijn mannen.
Billings_t..dan_023.jpg
Billings_t..dan_051.jpg
Voor de Indianen werd er ook een mooi Indian Memorial opgericht. Voor wie zich hier niet voor interesseerd is dit misschien saai maar ik heb dit altijd al boeiend gevonden zoals ook trouwens de Amerikaanse burgeroorlog. De kinderen vonden het ook wel leuk, vooral het aanverwante museum waar je nog originele legerkostuums en Indianenkleren en -wapens kunt vinden.
Het was opvallend hoeveel sprinkhanen er hier rondliepen en vlogen, je moest al moeite doen om er geen dood te trappen tijdens het wandelen.
Billings_t..dan_019.jpg
Na de ruime wandeling door de toch wel zware hiite (rond de 35 °C) zijn we doorgereden naar ons hotel in Sheridan, zo'n uurtje rijden waar we de kinderen hebben laten genieten van een verfrissende plons in het zwembad. Verder hebben we niet veel gedaan aangezien hier niet zo veel te beleven valt. Na het eten nog een beetje TV kijken en morgen vroeg op richting Keystone, South-Dakota!
Billings_t..dan_081.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 18:44 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint