Een Travellerspoint blog

Dag 13

Yellowstone to Billings

sunny 27 °C
Bekijk USA CHICAGO-DENVER op rscabullsboy's reiskaart.

Met pijn in het hart verlieten we vandaag Yellowstone maar niet zonder eerst nog de oostelijke kant van het park door te rijden wat in de richting lag van onze volgende bestemming : Billings, Montana!
Wederom kregen we schitterende uitzichten te zien wanneer we eerst weer een paar geisers passeerden en daarna langs Yellowstone Lake reden.
Yellowston..ngs_009.jpg
Yellowston..ngs_024.jpg
Na een paar leuke wandelingen met schitterende vergezichten reden we verder het park uit toen we plots (eindelijk) een bizon zagen vlak langs de weg. Die lag daar lekker uit te rusten ver weg van de kudde want de enige die we in de omtrek konden herkennen. Een kilometertje verder zag ik aan de overkant van een meertje nog een bizon die daar stond te grazen, dus toch nog een geluk dat we die zagen juist voor we het park uitreden.
Yellowston..ngs_031.jpg
Yellowston..ngs_058.jpg
Uiteindelijk (na een uur of drie) zijn we het park uitgereden richting Cody, de stad gesticht door Buffalo Bill. Hier zijn we gestopt voor ons middageten om daarna naar het Buffalo Bill Historical Center te gaan. Een museum gewijd aan Buffalo Bill met heel veel foto's, films etc...
Ook de winkelstraat was gezellig met natuurlijk veel winkels met hoeden, zadels en indiaanse spulletjes (handgemaakte pijlen, bogen, dreamcatchers, maskers) maar de prijzen waren navenant dus enkel bewonderd.
Yellowston..ngs_108.jpg
Yellowston..ngs_098.jpg
Na deze onderdompeling van de geschiedenis zijn we dan doorgereden naar onze eindbestemming, Billings - Montana!
Een redelijk grote stad waar ons hotel midden in het centrum staat, de Crown Plaza, en best wel een chique hotel is met een steakhouse aan de overkant waar ik een welverdiend pintje gedronken heb bij het eten!
Yellowston..ngs_121.jpg
Morgen rijden we weer verder richting Sheridan, een korte rit dus nog eens uitslapen!

Geplaatst door rscabullsboy 19:09 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint