Een Travellerspoint blog

Dag 12

Yellowstone

semi-overcast 27 °C

Vandaag zijn we toch iets langer in ons bed blijven liggen (tot half 8). Iedereen was wat vermoeid na het vele stappen gisteren en aangezien we vandaag in het park bleven moesten we ook niet zo ver rijden eer we iets te zien kregen. Vandaag hebben we het noorden van het park gedaan.
Eerst zijn we gestopt bij de Gibson Falls en hebben we daar wat rondgewandeld en genoten van de natuur, schitterend zo als altijd.
Yellowstone_002.jpg
Daarna doorgereden tot bij de "painted pot" een kleurrijk landschap met geisers, verhitte modderpoelen en warmwaterbronnen. Uit sommige geisers komt er wel een erbarmelijke stank uit moet ik zeggen.
Yellowstone_014.jpg
Na een stevige wandeling verder getrokken naar Mammoth hot Springs Terraces, een landschap met allemaal warmwaterbronnen en rotsachtige terrassen waar we ook ons middagmaal gepland hadden. Dit was ietwat uitgelopen aangezien de wandeling rond de Hot Springs redelijk bergop ging en toch wel een fikse afstand was. Pfff, maar wel de moeite.
Yellowstone_044.jpg
Yellowstone_038.jpg
Tijdens onze picknick (ge kunt hier bijna niet anders en het weer is hier ook altijd schitterend) zagen we ineens een hele kudde Elks staan aan de overkant van de baan. Die waren rustig aan het eten en rusten, dus hier hebben we wel een tijdje halt gehouden.
Yellowstone_056.jpg
Uiteindelijk zijn we toch vertrokken en hebben we nog 1 stop ingelast, een wandeling naar de top van Mount Washburn. Dit bleek echter een wanderling van 5 km bergop zodat we maar een km gedaan hebben (de fut was er een beetje uit). Onderweg wel mooie watervallen gezien en een kleine eekhoorn die mooi poseerde voor een foto.
Yellowstone_065.jpg
Yellowstone_072.jpg
Zo, morgen rijden we door naar Billings, Montana via Cody (het dorp waar Buffalo Bill vandaan komt)

Geplaatst door rscabullsboy 17:12 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint